Verpreutst Vlaanderen? Sofie Lemaire vroeg hoe dat zit bij naturisten aan Koen Meulemans, voorzitter van de Federatie van Belgische Naturisten en Athenalid op Radio 1.
De wereld van Sofie….

Radio 1 en Sofie Lemaire vragen zich af hoe het nu eigenlijk gesteld is met de preutheid in Vlaanderen. Klopt het dat de Vlaming aan het verpreuten is of is dit maar een fabeltje ? En hoe zit dat bij de naturisten ? Merken wij daar iets van ?
De vraag werd gesteld aan de voorzitter van de Federatie van Belgische Naturisten, Koen Meulemans, die daarvoor werd uitgenodigd in de studio’s van de August Reyerslaan.

Koen Meulemans: “Van preutsheid hebben wij geen last. Ok, er zijn steeds de jongeren die soms wat worstelen met hun lichaam, maar dat is evenzo in de geklede wereld en dat gaat ook weer over. Waar we de laatste jaren wel een verschil in merken, is dat mensen meer rekening gaan houden met de kleine lens op de telefoon en de sociale media.
Vaak hangen naturisten niet enkel hun kledij aan de haak, maar ook hun telefoon…

…en zo zijn er bij ons al een pak minder kleine cameraatjes in de buurt. Voor de mensen die toch hun mail willen checken, maar aan de anderen willen tonen dat onze terreinen een cameravrije zone zijn, verdelen we de gratis lenscovers. Dat zijn stickers die geen lijmsporen nalaten op de telefoon, maar duidelijk tonen aan de mensen in de buurt, dat de gsm-gebruiker zijn/haar lens afgeplakt heeft en iedereen er dus in die veilige haven blijft.

Geen schrik = geen zorgen = geen preutsheid ! Simpel.

We vinden dat een vorm van wederzijds respect.”

We zien dat het naturisme in België wat aan het verjongen is en vooral jongeren groeien op met sociale media en hebben vaker hun telefoon bij. Daarom zijn zijn de stickers gratis te verkrijgen op alle FBN-events en op de terreinen van de aangesloten verenigingen.

beluister hier het fragment

externe link: naturisme.be/

Kalender

Nieuws

Athena

Update maatregelen Corona virus

Het Covid-19 virus heeft op iedereen een grote impact. Onze 2 Belgische parken, Athena Helios en Athena Le Perron zijn op dit moment gesloten voor bezoekers, vaste gasten met een...

Athena

Reserveren op Athena

Reserveren? Zo gedaan! U kan via ons reservatieformulier op eenvoudige wijze een reservatieaanvraag plaatsen voor een vakantiewoning, een safaritent of kampeerplaats. We adviseren u om tijdig te reserveren! “Mijn vraag...