Athena Helios

BLOOTKOMPAS 2022

ATHENA HELIOS ÉLU MEILLEUR SITE ASSOCIATIF
 


blootkompas.nl est le site officiel de la nfn (fédérationnaturistedespays-bas). les débutants et les seniors trouver ont leur chemin vers les meilleurs endroits pour des vacances sans soucis ou une journée de détente. les campings, terrains associatifs, plages nudistes, saunas et hébergements les mieux notés sont récompensés chaque année par des blootkompasawards. athena helios est clairement de plus en plus populaire.Deuxième l’an dernier et vainqueur cette année. Oui! Oui! OUI ! Une belle reconnaissance pour le travail acharné, la créativité et la gentillesse des gestionnaires Vianney et Melody et de tous les bénévoles enthousiastes qui contribuent à faire d’Helios un petit paradis. Il est grand temps de recueillir des avis en direct sur votre propre site. Nous y voilà!

 

“Ja, dit is het leven.”

 

“We leerden dit terrein kennen via een website. We zochten een naturistenplek waar ons hondje Angel mee naartoe kon. Helios beviel ons die eerste dag zo goed dat we direct gingen kijken toen Melody zei dat er een caravan te koop stond. We zeiden ja, een van onze beste beslissingen ooit. Toen we terugkwamen om alles te regelen, regende het pijpenstelen. Maar het warme gevoel bleef. Daar hebben Melody en Vianney en hun lieve kinderen een groot aandeel in. We hadden ook snel een klik met onze overburen Davy en Gunter. Ondertussen investeerden we in een nieuwe caravan met een luxueuze winterproof voortent en ‘wonen’ we naast hen. We mochten de scheiding tussen onze percelen weghalen en delen nu onze tuintjes. Brunchen, aperitieven, zonnen, zwemmen … Ja, dit is het leven.”

Carlos en Wim 

“Onze tweede thuis.” 

“We wonen op een kwartier van hier, maar dit is onze tweede thuis. We vinden hier rust en de kinderen zijn hier graag. De speeltuin, het zwembad, de moestuin, de grote gemeenschappelijke bbq. Allemaal troeven. En Vianney en Melody natuurlijk, die heel aanspreekbaar zijn en dicht bij hun gasten staan. Op Helios dragen mensen spontaan zorg voor elkaar en voor het terrein. Hier zijn vele handen die samen veel mogelijk maken. Leeftijd, geaardheid, taal … het speelt allemaal geen rol. We hebben hier vrienden die als familie voelen.”

Caroline en Bert 

“Leuke feestjes met chips en zo.” 

“We verhuizen naar een andere caravan, terug met een stapelbed maar dichter bij de speeltuin. We biljarten graag in het clubhuis. De feestjes zijn leuk, want dan is er veel chips. Halloween is het allerleukste, zeker met de pompoensoep met spinnenballetjes. We zijn hier vrij. Je loopt hier in je blootje rond en niemand lacht je uit. Tenzij je een mop maakt.”

Tille en Brick (kinderen van Caroline en Bert) 

 “Vrijheid en respect.”

“Wij zijn Luikenaars. Naturisme betekent voor ons vrijheid en respect. En dat is exact wat we vinden bij Athena Helios. We noemen het ‘ons kleine paradijs’. Dus zitten we met dat uur rijden niets in, want hier is het altijd vakantie. Wandelen, fietsen of gewoon wat bijpraten met de vrienden, heerlijk. We helpen graag tijdens de werkweekends, ook al zijn we geen ‘vaste verblijvers’. Zo’n knap terrein moet nu eenmaal goed onderhouden worden. In juli vorig jaar, met de grote overstromingen bij ons, konden we hier wat op adem komen. Toen we ons op het terras zetten, hoorden we mensen praten over de ramp bij hen in de buurt. Ze bleken op vijf kilometer van ons te wonen … Ondertussen zijn we ook bevriend en zien we elkaar regelmatig.”

Chantale en André 

“Hier is ruimte voor eigen inbreng en dat is heel fijn.”

“Als saunaliefhebbers probeerden we op vakantie in Spanje een naakstrand. Daarna volgde een naturistencamping in Frankrijk. We hadden de smaak te pakken en gingen op zoek naar zo’n plek dichter bij huis. We kenden Athena niet maar toen we Helios ontdekten ging er een nieuwe wereld voor ons open. Er zijn hier zoveel leuke activiteiten: optredens, etentjes, dansavonden … We besloten dus al vlug om naar een eigen caravan uit te kijken. Ik (Isa) spring ondertussen mee in achter de bar, vorige zomer gaf ik linedanceles, we organiseerden spelletjesnamiddagen, een pannenkoekenbak en een inzameling van kerstcadeaudozen voor minderbedeelden in de buurt. Hier is ruimte voor eigen, creatieve inbreng en dat geeft dynamiek. Wat we ook zo mooi vinden is dat kinderen hier nog echt kind kunnen zijn. Onbezorgd buiten spelen en zich lekker vuil maken. Een groot geschenk in deze tijden.”

Isa en Alain
“We voelen ons welkom.”


“We kennen Melody en Vianney al lang maar waren nog niet tot hier geraakt. Nu wel, meteen voor een week en we hebben chance met het weer! Zalig hier in en rond de safaritent. We hadden geen kampeerervaring maar op deze comfortabele manier bevalt het ons prima. Toffe sfeer ook. We voelen ons welkom en ontmoeten fijne mensen. Zo blij dat we zeven jaar geleden het naturisme ontdekten en aandurfden. Het heeft ons al zoveel gebracht, vooral ook zelfvertrouwen. We zitten nu veel beter in onze vel dan vroeger.”

Laurence en Axel
“Een aangename en levendige plek.”


“Bijna 25 jaar geleden zag ik op TF1 de film ‘Vivre nu – A la recherche du paradis perdu’. Die maakte indruk, toch duurde het nog tot 2014 voor ik zelf voor het naturisme ging. Ik ervaarde direct vreugde en bevrijding. Niemand die je nastaart. Ondertussen ben ik bestuurder bij Natmur, een tof naturistenterrein, maar zonder logeermogelijkheden. Ik verzorg er de administratie en de boekhouding. Ik verbleef al op Le Perron en af en toe kom ik voor een dag of avond naar Helios. Vianney en Melody en de vrijwilligers maken er hier een aangename en levendige plek van. Gisteren was het de openingsavond van het kampeerseizoen. Ambiance dus. Laurence en Axel waren zo vriendelijk om me een bed aan te bieden in ‘hun’ safaritent. Ik heb al langer zin om hier meer tijd door te brengen, tijdens het weekend en in de vakantie. Ik ging daarnet kijken naar een caravan die vrijkomt en ik kwam tot een akkoord met de eigenaars. Champagne!”

Alain

Nouvelles

Helios

Halloween Helios

Ne manquez pas le Halloween Horreur Show! (tout public) Oserez-vous entrer dans le château hanté d’Hélios? 15:00h: Concours de décoration de citrouilles. 18:00h: Gouter notre Horror Soupe Tarifs visiteurs (journée...