Athena Helios

Ranyhin én haar bokje Robijn
Binnenkort zijn er scharreleieren te koop
Nieuwsgierige Lola
Onze stal “Orphelia’s Home”

We hadden op Helios nog een groot tuinhuis dat vroeger gebruikt werd als jeugdhuis én een droom om een sprookjesbos met kinderboerderij te maken.

Dit jaar werd het houten hok omgebouwd tot onze stal “Orphelia’s Home”. De rommel werd verwijderd, er werd grondig gepoetst en de binnenkant werd verdeelt in een plek voor opslag van stro, hooi en granen en één stal voor de geiten met een hok voor de kippen.

Uit het zorgcentrum van Leefdaal adopteerden we twee geitjes, Ranyhin net bevallen van een bokje Robijn én Lola.
Ranyhin is een bruine geit die veel weg heeft van een hinde, Robijntje heeft net een witte broek en grijze T-shirt aan en Lola is helemaal zwart. Nu weet ik ook waar de uitdrukking bokkesprongen vandaan komt, het is prachtig hem te zien stoeien op de stronken.

Daarna trokken we met een hele bende naar de markt in Heist-op-de-Berg om 10 kippen te kopen. 2 sponsors per kip. Wat een avontuur!

Het resultaat is een leuke gevarieerde verzameling van grote, kleine, pluizige, bruine, witte, gevlekte en effen kippen. De sponsors gaven hun kip een naam, zo hebben we een Pralientje, een Marie-Jeanne, een Alwina en natuurlijk een Orphelia naar wiens naam de stal is genoemd.

Als we toekomen op het terrein wacht Frieda nog een verrassing! De sponsors hebben een tam kipje voor haar gekocht en het Friedalientje gedoopt, wat een schatje, het is echt een knuffeltje.

Binnenkort zijn er dus ook echte scharreleieren te koop op ons terrein. En het geblaat van de geitjes vult ons vogeltjesgefluit en het geruis van de bladeren aan.
Zalig!

Kalender

Nieuws

Helios

Programma 2020 Helios

Hier is het Athena Helios 2020-programma: Elke week worden er extra activiteiten aangeboden: sport, film, etc. Meer info en inschrijven: Kalender Helios

Helios

50 jaar Athena Helios

Nu zaterdag 6 juli viert Athena Helios haar 50ste verjaardag! Met een officieel gedeelte vanaf 11u en een ledenfeest voor alle leden vanaf 14u met volksspelen, beachvolleybal, … om af...