Wandeling Fort van Beieren

Herfstwandeling in “Fort van Beieren” te Koolkerke.

De hefstwandeling van onze afdeling Westland gaat dit jaar door in het Provinciaal domein “Fort van Beieren” gelegen te Koolkerke bij Brugge.

Het is de best bewaarde Vlaamse vesting uit de Spaanse successieoorlog.

Vijf Franse bataljons hebben er Brugge verdedigd tegen de aanvallen vanuit de Noordelijke Nederlanden. Het Fort werd echter nooit aangevallen en de soldaten verlieten het Fort in 1748. Het werd nog eventjes gebruikt door de Duitsers tijdens de tweede wereldoorlog.

Het Fort en wat overblijft van de naastliggende kasteeltjes waren in privé bezit tot ze in 1998 aangekocht werden door de Provincie.

Het Fort is gelegen tussen de Damse vaart en de Koolkerkse steenweg en het bosgebied eromheen bezit een grote diversiteit aan fauna en flora.

Greet zal ons tijdens de wandeling zeker ook nog wat historische details kunnen vertellen.
De wandeling gaat door op zondag 13 oktober 2019.

We verzamelen op de parking van het Fort van Beieren, gelegen in de Kasteeldreef te Koolkerke. We vertrekken stipt om 14.00 uur.

De wandeling is ongeveer 5 km lang en verloopt hoofdzakelijk over vlakke paden.

Goed te doen dus voor jong en oud.

Alle leden (en vrienden van) welkom!

Kalender

Nieuws

Athena

Een leven zonder kleren

Blog 20 van Naked Wanderings voor Athena – 01/08/2020 Er wordt wel eens gezegd dat naturisten het liefst helemaal nooit kleren zouden dragen. “Bloot wanneer mogelijk, gekleed wanneer nodig”, luidt de slogan....

Ossendrecht

Ontdek onze Coco Sweets!

NIEUW: Onze Bohemian Verhuuraccommodaties Onze spiksplinternieuwe Coco Sweets werden begin juli geleverd en bleken meteen een schot in de roos. Ze zijn bijna volboekt voor de ganse zomer. Ontdek onze...

Athena

Update maatregelen Corona virus

Het Covid-19 virus heeft op iedereen een grote impact. Eindelijk ook goed nieuws voor onze Belgische parken! Athena Helios en Athena Le Perron zijn sinds 8 juni weer open voor...