Wandeling Fort van Beieren

Herfstwandeling in “Fort van Beieren” te Koolkerke.

De hefstwandeling van onze afdeling Westland gaat dit jaar door in het Provinciaal domein “Fort van Beieren” gelegen te Koolkerke bij Brugge.

Het is de best bewaarde Vlaamse vesting uit de Spaanse successieoorlog.

Vijf Franse bataljons hebben er Brugge verdedigd tegen de aanvallen vanuit de Noordelijke Nederlanden. Het Fort werd echter nooit aangevallen en de soldaten verlieten het Fort in 1748. Het werd nog eventjes gebruikt door de Duitsers tijdens de tweede wereldoorlog.

Het Fort en wat overblijft van de naastliggende kasteeltjes waren in privé bezit tot ze in 1998 aangekocht werden door de Provincie.

Het Fort is gelegen tussen de Damse vaart en de Koolkerkse steenweg en het bosgebied eromheen bezit een grote diversiteit aan fauna en flora.

Greet zal ons tijdens de wandeling zeker ook nog wat historische details kunnen vertellen.
De wandeling gaat door op zondag 13 oktober 2019.

We verzamelen op de parking van het Fort van Beieren, gelegen in de Kasteeldreef te Koolkerke. We vertrekken stipt om 14.00 uur.

De wandeling is ongeveer 5 km lang en verloopt hoofdzakelijk over vlakke paden.

Goed te doen dus voor jong en oud.

Alle leden (en vrienden van) welkom!

Kalender

Nieuws

Athena

Nog even nazomeren

Dit weekend verwachten we in het ganse land mooi en zonnig nazomers weer. Het wordt gevoelig warmer. In de Ardennen kan het kwik stijgen tot 20 of 21 graden en...

Le Perron

Opnames kortfilm op Athena Le Perron

Op 2 en 3 september vinden er opnames plaats op Athena Le Perron voor de kortfilm Famille Nucléaire van Faustine Crespy. Famille Nuclèaire Op een naturistencamping brengt de 18-jarige Jules...