meer info volgt.
De dag is in 2005 voor het eerst georganiseerd door de Amerikaanse naturistenorganisatie Body Freedom Collaborative (BFC), gesponsord door de American Association for Nude Recreation (AANR)en is daar gekoppeld aan de landelijke naturistenbeweging. De oprichters willen dat deze dag beleefd wordt als “luchtig” en van politiek verstoken.

De dag wordt gehouden omdat tuinieren met activiteiten als het onkruid wieden, bezig zijn met planten en snoeien, volgens de initiatiefnemers net zo goed naakt gedaan kunnen worden. In een AANR-persbericht, gepubliceerd tijdens de zesde jaarlijkse World Naked Gardening Day, werd het naakt tuinieren beschreven als een gezonde praktijk die aan een positief zelfbeeld kan bijdragen.

Hoewel veel activiteiten zonder kleding gedaan kunnen worden, komt volgens de organisatoren na het naaktzwemmen het tuinieren op de tweede plaats van activiteiten die mensen bereid zijn naakt te doen. Via de website van de Canadese krant The Hamilton Spectator worden mensen in de wereld uitgenodigd om hun deel van de “wereldtuin” te bewerken, “gekleed” zoals de natuur bedoeld heeft.

Kalender

Nieuws

Athena

De naturistencamping uitgetest

Hoe doe je dat, in je blootje tussen wildvreemden? Naturistencampings hebben de wind in de zeilen dankzij de interesse in natuurreizen en authentieke vakanties. Maar hoe gaat dat dan, zo...

Athena

Leuk artikel in HLN

Meer jonge gezinnen pakken hun koffers niét om op reis te gaan. Naturisten op vakantie. Denkt u dan spontaan aan bruingebrande zestigers in een caravan? Tijd om dat beeld bij...