Athena Le Perron

wandelingen en fietstochtjes op kindermaat
met spelletjes voor onderweg
wandelingen en fietstochtjes op kindermaat
met spelletjes voor onderweg
2. TrôS-MARETS Een echte bergstroom!
3. MONT-RIGI De Poleûr-Venn
9. BOTRANGE Het Veenpad

Uitstapjes met kinderen

In de brochure Kids on tour van  Toerisme Oostkantons vind je 8 wandelingen en 3 fietstochten op kindermaat in de buurt van Athena Le Perron. Met spelletjes voor onderweg.
Een bever in de valleirivier, dierensporen in het bos, een omgevallen boomstam – voor wandelende kinderen is de natuur een speelterrein.

Bij elke tocht staan spel en plezier natuurlijk centraal, maar tegelijkertijd gaan de kinderen veel bijleren over de fauna en de flora in de regio. Zoek bijvoorbeeld naar de groene Douglasspar of de Atlasceder in het Arboretum van Hestreux of wandel over een houten pad in Polleur-Veen.

Daar kunnen de vogels in de lucht geobserveerd worden en in een kwis benoemd worden. Nog spannender is de opdracht om samen met mama en papa een watermolen te bouwen aan het bergmeer in Trôs-Marets. De handleiding hiervoor staat in de gelijknamige brochure. In het Ourdal of op het leerpad in Heppenbach kan de natuur en de geschiedenis van de regio spelenderwijs ondekt worden. Er kan leuk geklommen worden tussen de bomen en op de Zyklopensteine in Eynatten. Een echte topper in de winter is de sneeuwschoenwandeling “in het spoor van de pelsdierjager” in Manderfeld.

In het aanbod zitten ook drie fietstochten: door de Hoge Venen, langs het stuwmeer van Eupen of op de Vennbahn. De Vennbahntocht is daarenboven een tweedaagse tocht met overnachting op een camping en waterplezier aan de VenntasticBeach. Dus verveling bestaat hier niet ! De uitstappen met kinderen zijn verspreid over het hele gebied van de Oostkantons en zijn ook gedeeltelijk geschikt om met de kinderwagen te doen.

Selectie in de directe omgeving van Le Perron (+- 10 km):

Te voet:

Fietstocht:

 

downloads: Kids on tour brochure

Kalender

Nieuws

Le Perron

Opnames kortfilm op Athena Le Perron

Op 2 en 3 september vinden er opnames plaats op Athena Le Perron voor de kortfilm Famille Nucléaire van Faustine Crespy. Famille Nuclèaire Op een naturistencamping brengt de 18-jarige Jules...

Le Perron

Athena Le Perron opnieuw toegankelijk

UPDATE: De toegangsweg tot de kampeerplaatsen op Athena le perron wordt grondig aangepakt. bericht 10 mei: De weg is in gebruik. Hier en daar nog een detail afwerken maar ondertussen...

Le Perron

Jobstudent gezocht

Athena Le Perron De naturistencamping zoekt een student van 18 jaar of ouder, in de periode van 23/6 tot 31/08. De volgende taken worden aan u toevertrouwd (schoonmaken van het...