Exclusieve Nederlandstalige blog van Naked Wanderings voor Athena

Nick & Lins zijn het Belgische koppel achter de naturistische reisblog NakedWanderings.com.
Ze trekken de wereld rond op zoek naar de leukste plekjes voor naturisten en naar het antwoord op de vraag wat naturisme nu eigenlijk is.
Ondertussen tellen zij meer dan 40.000 volgers op o.a. Facebook en Instagram.

Blog 22: Naturisme op het internet

(01/10/2020) Ook het naturisme heeft z’n weg naar het internet gevonden. Of dat wel zo’n goed idee was, daarover zijn de meningen verdeeld. Sommigen zeggen dat je mee moet met de tijd, dat als je niet online bent, je bijna niet meer bestaat. Voor anderen is het naturisme het laatste aspect in het leven waarbij we ons perfect kunnen loskoppelen van dat alomtegenwoordige internet.

Blog 21: Bloot reizen in de zomer van 2020

(01/09/20) Laten we starten met een verontschuldiging. Net als vele anderen, zijn jullie het woord “corona” waarschijnlijk al behoorlijk moe. Als blote bloggers, of beter gezegd, blote nomaden, is reizen een heel belangrijk onderdeel van ons leven. Alles wat wij doen is gebaseerd op de mogelijkheid om vrij van de ene plek naar de andere te kunnen reizen. In 2020 was dat niet evident.

Blog 20: Een leven zonder kleren

(01/08/20) Er wordt wel eens gezegd dat naturisten het liefst helemaal nooit kleren zouden dragen. "Bloot wanneer mogelijk, gekleed wanneer nodig", luidt de slogan. Toen het naturisme in ons leven kwam, vonden we dat toch een beetje verregaand...

Blog 19: 8 tips voor de blote kampeerder

(01/06/2020) Zelfs vandaag, nu ook naturistische hotels en b&b's in de lift zitten, zijn het overgrote deel van naturistische vakantiebestemmingen nog steeds campings. Het zit in onze genen. De rust, de nabijheid van de natuur en dat eeuwige gezellige sfeertje vind je nu eenmaal gemakkelijker op een camping.

Blog 17: Naturisme in tijden van corona

(02/04/2020) We hadden nog maar goed en wel Havana verkend toen we te horen kregen dat ook in Cuba de deur dicht ging. We zitten vast. Bijna drie jaar lang konden we zorgeloos de wereld rondreizen op zoek naar de leukste plekjes voor naturisten. Maar wat nu? Heeft het wel zin om een reis naar Kroatië, de Canarische Eilanden of Zuid-Frankrijk te boeken?

Blog 15: Maakt het naturisme ons gelukkig(er)?

(02/02/2020) Less is more! Minder kleren, meer geluk...? Het is een vraag die al een tijdje door ons hoofd spookt en ook deze ochtend na het ontwaken bleef rondhangen. Gisteren is het naturistenfestival van Mexico begonnen. Duizenden mensen uit binnen- en buitenland zakten de laatste dagen af naar het naaktstrand van...

Blog 14: Het belang van het georganiseerde naturisme

(02/01/2020) Toen we een tiental jaren geleden in het naturisme rolden, merkten we al gauw dat onze nieuw gevonden levensstijl twee gezichten had. Mensen die eigenlijk nooit met naturisme in aanraking kwamen, hadden uiteraard wel een mening over die speciale individuen die op zondag achter dat grote hek...

Blog 13: De vrije naturist

(01/12/2019) Een tijdje geleden vroegen we ons af wie de naturist nu eigenlijk is. Dus bevroegen 1.000 naturisten uit alle uithoeken van de wereld over het hoe, wat, waar en waarom van hun naturisme. Bij de vraag naar wat de deelnemers als voordeel zien van naturisme gaf 86% aan dat het hen een gevoel van vrijheid geeft.

Blog 12: Evenementen voor naturisten

(05/11/2019) Voor velen lijkt naturisme een beetje op een vakantie in een all-inclusive resort. Hele dagen naast het zwembad, een boekje lezen, even in de sauna of het bubbelbad en ’s avonds een paar biertjes (te veel) aan de bar. Maar alles is leuker bloot... of toch bijna alles.

Blog 10: De toekomst van het naturisme

(02/09/2019) In het verleden hebben we het op deze Athena blog al een aantal keer gehad over de geschiedenis van het naturisme. Dus dachten we: Laat ons deze keer eens in de andere richting kijken. Waar gaat het heen met het naturisme?

Blog 8: Waarom naturisten zo graag kamperen

(01/07/2019) Zeker in Europa merken we dat de camping nog steeds de favoriete plek blijft voor de naturist. Kamperen op zich is een sociaal gebeuren. Zeker als je kampeert zoals wij, die altijd weer bij de buren moeten vragen of we de kurkentrekker mogen lenen.

Blog 7: Naturisme de wereld rond

(03/06/2019) Het naturisme heeft in de loop der tijd een interessante weg afgelegd. Wat ongeveer een eeuw geleden begon met een stelletje zonaanbidders in de Duitse bossen is vandaag uitgegroeid tot een wereldwijde beweging. Eentje waar steeds meer mensen respect voor opbrengen en misschien ook wel eens van willen proeven.

Blog 5: De Naturisten Etiquette

(02/04/2019) Nu en dan heb je in het leven momenten waarvan je denkt "Hoe moet ik mij daar in hemelsnaam gedragen?". Een feestje waar je via een vriend van een vriend terecht gekomen bent en waar je eigenlijk niemand kent, een receptie op het werk van je partner, ... Of… en deze kon je waarschijnlijk al raden… de eerste keer sociaal bloot.

Blog 4: Een Sauna voor de Zomer

(11/03/2019) Wat doet de “niet naturistische” saunabezoeker op mooie zomerdagen? Veel wellness complexen hebben wel een paar mogelijkheden in de buitenlucht maar over veel meer dan een zwembad en ligweide gaat het meestal niet. Een naturistenterrein heeft deze ook en daarbij komen dan nog geregeld een paar sportgelegenheden en een stukje natuur waarin je je in alle rust bloot kan ontspannen.

Blog 3: Naturisme in Clubverband

(14/01/2019) Het klonk wel leuk, zo'n acht of negen jaar geleden. We hadden de sauna leren kennen en die was heel goed meegevallen, de eerste keren bloot kamperen lagen ook al achter de rug en we wilden wel eens weten wat we nog zoal in ons blootje konden doen.

Blog 2: De naturist op reis.

(14/12/2018) Onze eerste naturistische reis was naar Luxemburg. Ok, niet bepaald de meest exotische bestemming maar dat gaf niks. Als je een compleet nieuwe levensstijl of reisstijl verkent maakt het niks uit of je daarvoor naar Luxemburg, Mexico of Ouagadougou trekt.

Blog 1: Hoe word je naturist?

(20/11/2018) Sommigen worden als naturist geboren. Enfin, in principe wordt iedereen als naturist geboren in de zin dat we natuurlijk allemaal naakt op de wereld gezet werden en dat naaktrecreatie volkomen normaal was tijdens onze eerste levensjaren. Tot we op pakweg 4-5 jarige leeftijd plots een broekje aan moesten.

Kalender

Nieuws

Ossendrecht

programma Hemelvaart Pinksteren

Een heerlijk actief weekendje weg. 2 gezellige weekends op Athena Ossendrecht met live acts, sport en veel lekkers. Hemelvaartweekend Woensdag 25 mei Food (17u tot 19u) Kleine keuken Donderdag 26...

Athena Naturisme

Athena app en digitale lidkaart

Of je nu lid bent van Athena of over een Athena abonnement beschikt, je vindt je digitale lidkaart in onze app. Beleef Athena! De app voor een geslaagde vakantie. Gebruik...