Exclusieve Nederlandstalige blog van Naked Wanderings voor Athena

Nick & Lins zijn het Belgische koppel achter de naturistische reisblog NakedWanderings.com.
Ze trekken de wereld rond op zoek naar de leukste plekjes voor naturisten en naar het antwoord op de vraag wat naturisme nu eigenlijk is.
Ondertussen worden zij door meer dan 40.000 geïnteresseerden gevolgd via o.a. Facebook en Instagram.

Blog 10: De toekomst van het naturisme

(02/09/2019) In het verleden hebben we het op deze Athena blog al een aantal keer gehad over de geschiedenis van het naturisme. Dus dachten we: Laat ons deze keer eens in de andere richting kijken. Waar gaat het heen met het naturisme?

Blog 8: Waarom naturisten zo graag kamperen

(01/07/2019) Zeker in Europa merken we dat de camping nog steeds de favoriete plek blijft voor de naturist. Kamperen op zich is een sociaal gebeuren. Zeker als je kampeert zoals wij, die altijd weer bij de buren moeten vragen of we de kurkentrekker mogen lenen.

Blog 7: Naturisme de wereld rond

(03/06/2019) Het naturisme heeft in de loop der tijd een interessante weg afgelegd. Wat ongeveer een eeuw geleden begon met een stelletje zonaanbidders in de Duitse bossen is vandaag uitgegroeid tot een wereldwijde beweging. Eentje waar steeds meer mensen respect voor opbrengen en misschien ook wel eens van willen proeven.

Blog 5: De Naturisten Etiquette

(02/04/2019) Nu en dan heb je in het leven momenten waarvan je denkt "Hoe moet ik mij daar in hemelsnaam gedragen?". Een feestje waar je via een vriend van een vriend terecht gekomen bent en waar je eigenlijk niemand kent, een receptie op het werk van je partner, ... Of… en deze kon je waarschijnlijk al raden… de eerste keer sociaal bloot.

Blog 4: Een Sauna voor de Zomer

(11/03/2019) Wat doet de “niet naturistische” saunabezoeker op mooie zomerdagen? Veel wellness complexen hebben wel een paar mogelijkheden in de buitenlucht maar over veel meer dan een zwembad en ligweide gaat het meestal niet. Een naturistenterrein heeft deze ook en daarbij komen dan nog geregeld een paar sportgelegenheden en een stukje natuur waarin je je in alle rust bloot kan ontspannen.

Blog 3: Naturisme in Clubverband

(14/01/2019) Het klonk wel leuk, zo'n acht of negen jaar geleden. We hadden de sauna leren kennen en die was heel goed meegevallen, de eerste keren bloot kamperen lagen ook al achter de rug en we wilden wel eens weten wat we nog zoal in ons blootje konden doen.

Blog 2: De naturist op reis.

(14/12/2018) Onze eerste naturistische reis was naar Luxemburg. Ok, niet bepaald de meest exotische bestemming maar dat gaf niks. Als je een compleet nieuwe levensstijl of reisstijl verkent maakt het niks uit of je daarvoor naar Luxemburg, Mexico of Ouagadougou trekt.

Blog 1: Hoe word je naturist?

(20/11/2018) Sommigen worden als naturist geboren. Enfin, in principe wordt iedereen als naturist geboren in de zin dat we natuurlijk allemaal naakt op de wereld gezet werden en dat naaktrecreatie volkomen normaal was tijdens onze eerste levensjaren. Tot we op pakweg 4-5 jarige leeftijd plots een broekje aan moesten.

Kalender

Nieuws

Athena

Nog even nazomeren

Dit weekend verwachten we in het ganse land mooi en zonnig nazomers weer. Het wordt gevoelig warmer. In de Ardennen kan het kwik stijgen tot 20 of 21 graden en...

Le Perron

Opnames kortfilm op Athena Le Perron

Op 2 en 3 september vinden er opnames plaats op Athena Le Perron voor de kortfilm Famille Nucléaire van Faustine Crespy. Famille Nuclèaire Op een naturistencamping brengt de 18-jarige Jules...