Hieronder vindt u een overzicht van in de media verschenen artikels, blogs, radiointervieuws, …

naar thema’s

Vlaams koppel trekt naakt de wereld rond

(Het Nieuwsblad - 4 oktober 2017) In een vorig leven was Nick (35) systeemingenieur en werkte Lins (31) in HR. Nu reizen ze naakt de wereld rond. In hun blog ‘Naked Wanderings’ vertelt het Vlaamse koppel openhartig over hun avonturen als naturisten en proberen ze zo veel mogelijk medemensen aan te zetten tot deze ultieme vorm van lichamelijke vrijheid.

Frieda (Athena Helios) op Radio 2

(Radio 2 - 30 oktober 2017) Athena is de naam van de grootste naturistenvereniging in Europa. Met ook een camping Athena Helios bij ons in Vlaams Brabant in Meerbeek een deelgemeente van Kortenberg. Frieda Wuyts, goedemiddag” Zo begon het interview vanmiddag omstreeks 12u30 op Radio 2.

Bloot is weer in: aantal naturisten fors gestegen

(Het Nieuwsblad - 30 oktober 2017) De Federatie van het Belgische Naturisme onderhandelt met enkele kustgemeentes voor een nieuw naaktstrand. “Het aantal naturisten in ons land is voor het eerst sinds lang ­gestegen”, zegt voorzitter Koen Meulemans

Uniek in België: B&B voor naturisten

(HLN.BE - 24 oktober 2017) Koksijde Voor het eerst subsidieert de provincie 32 West-Vlaamse logiesverstrekkers die uitpakken met een origineel concept. Ann Engelen (47) spant in onze regio de kroon met haar bed and breakfast voor naturisten. Daarmee is ze uniek in ons land.

Dag schaamte, hallo naaktcamping!

(Quest Psychologie - oktober 2017) Quest-redacteur Elly Posthumus ging met de billen bloot. Letterlijk. Terwijl ze nooit naar de sauna gaat en niet van blootlopen houdt, ging ze een weekendje naar naturistencamping Athena te Ossendrecht. Quest Psychologie besteedt maar liefst 6 pagina’s aan haar verhaal.

Koert-Jan de Bruijn gaat naakt voor Bloot!

(RTL - 4 oktober 2017) Presentator Koert-Jan merkt dat er in Nederland nog veel vooroordelen bestaan over blootrecreatie. Zo is er volgens hem een groep die naturisten met geitenwollen sokken associeert, terwijl anderen erotische beweegredenen vermoeden. "In mijn beleving is beide gewoon niet waar. Ik hoop dat ik daar een levend voorbeeld van ben."

Op vakantie in adamskostuum

(De Standaard - 15 juni 2017) Naturisten over hun zomervakantie. ‘Je ziet mensen, geen lichamen’.In de files naar Frankrijk staan straks weer een boel mensen die, zodra ze ter bestemming zijn, al hun kleren uittrekken om ze pas drie weken later weer aan te trekken. Wat drijft naturisten, behalve dat ze maar één onderbroek in hun reiskoffer hoeven te stoppen? Tom Heremans, foto's Filip Naudts

Naakt op vakantie met je collega's

(Charlie Magazine – 17 april 2017) Hoe awkward of erotisch is het, om je collega’s vijf ­dagen lang in ‘hunne pure’ te zien rondlopen? En wat doet zo’n naaktexperiment met je complexen? Zeven Charlies ­vierden vakantie mét elkaar en zónder kleren. “Ik probeerde niet te gluren, maar je kijkt tóch.”

Naakt rondlopen maakt je gelukkiger met je eigen lichaam

(De Telegraaf - 31 januari 2017) Volgens een Britse studie maakt naakt rondlopen je gelukkiger met je eigen lichaam. Ben je onzeker over je lichaam? Onderzoek wijst uit dat je in dit geval het beste al je kleren uit kunt trekken. Het deelnemen aan nudistische activiteiten zorgt er voor dat mensen gelukkiger worden met hun eigen lichaam en zelfs met hun leven. 

Cathérine op verkenning bij naturisten

(VTM - 14 oktober 2016) Cathérine opent het tweede seizoen van haar reportagereeks met een bezoek aan de grootste Belgische naturistencamping Athena, waar normaal nooit camera’s worden toegelaten. Het wordt een spannende week, want Cathérine weet dat ze zelf ook eens uit de kleren zal moeten gaan.

Kalender

Nieuws

Ossendrecht

Athena Ossendrecht nieuws: corona update

Zoals jullie waarschijnlijk al gehoord hebben heeft de Nederlandse overheid een gedeeltelijke lockdown ingelast om het aantal corona besmettingen terug te dringen. Er wordt vooral ingegrepen waar het risico op...

Athena Naturisme

Blog 22: Naturisme op het internet

Een Nieuwe blog van Nick en Lins (Naked Wanderings) voor Athena. Ook het naturisme heeft z’n weg naar het internet gevonden. Of dat wel zo’n goed idee was, daarover zijn...