Vianney en Melodie zullen een frisse wind door de camping laten waaien.

Wat al een tijdje op de loer lag, is er uiteindelijk toch van gekomen. We zitten vast. Bijna drie jaar lang konden we zorgeloos de wereld rondreizen op zoek naar de leukste plekjes voor naturisten.
Toen een tijdje geleden het coronavirus de kop op stak, dachten we net als vele anderen “ach, het is toch maar een griepje”. Zelfs toen de Europese landen hun grenzen begonnen te sluiten bleven we er enigszins van overtuigd dat wij het virus wel konden ontlopen. We zaten immers in de Caraïben, er was wel een gevalletje hier en daar, meestal een toerist die op de luchthaven aankwam met een iets te hoge lichaamstemperatuur, maar niks om ons zorgen over te maken.

Dus toen onze vrienden en familie in België te horen kregen dat ze de deur niet meer uit mochten, stapten wij lustig het vliegtuig op richting Cuba.
Een behoorlijk onverantwoorde inschatting, zo bleek slechts drie dagen later.
We hadden nog maar goed en wel Havana verkend toen we te horen kregen dat ook in Cuba de deur dicht ging

En we er best zo snel mogelijk voor zorgden dat we weg waren. De opties werden plots een stuk minder. Een heleboel overvolle vliegtuigen en een ellenlange lijst van landen waar we niet meer welkom waren zorgde ervoor dat we Mexico uitkozen als het land waar we waarschijnlijk een maandenlange coronacrisis zullen moeten overbruggen.

Voorlopig hebben we weinig recht tot klagen hoor. Dankzij de lakse houding van de Mexicaanse overheid konden we gelukkig het land nog binnen en hadden we ook de kans om onze weg terug te vinden naar
Zipolite, een klein kustdorpje aan de stille oceaan met een pracht van een naaktstrand en een hand vol leuke naturistenhotelletjes.

Als we toch ergens komen vast te zitten, kunnen we ons moeilijk een betere plek voorstellen. De enige grote donderwolk die boven ons hoofd blijft hangen is er gekomen door identiek dezelfde reden als waarom wij hier nu in ons blootje over de oceaan kunnen turen.
Het virus wordt in Mexico niet bepaald serieus genomen en dat zou wel eens grote gevolgen kunnen hebben.

Maar goed, iets is wat we de laatste weken wel geleerd hebben is dat speculeren naar de toekomst zo goed als onmogelijk is (en ons Cuba-avontuur in beschouwing genomen, dat we er ook niet bepaald goed in zijn). Als we louter naar vandaag kijken, zijn we waarschijnlijk wel beter af dan de gemiddelde naturist in de lage landen. De mogelijkheid om bloot buiten te zitten in een aangenaam zonnetje van een graad of dertig is helaas niet iedereen gegeven.
In vele delen van de wereld werd plots iedereen “thuis-naturist”.

Definities die hier en daar over het naturisme te vinden zijn, hebben het steeds over een sociale setting. Bloot thuis is toch maar gewoon bloot? Pas als je dit kan delen met anderen kan je de naturistenstempel krijgen. Hoe moet het nu verder met het naturisme? Zetten we het dan maar even op pauze?

Natuurlijk niet. Velen onder jullie zullen het wel met ons eens zijn wanneer we zeggen dat naturisme meer is dan een activiteit. Meer dan iets fysieks. Meer dan een beetje in je blootje gaan rondhangen op Athena tijdens het weekend. We zijn vooral naturist tussen onze twee oren. En da’s iets wat niet zomaar klein te krijgen is met een uitgangsverbod.

Sommigen zeggen dat we in de nabije toekomst, wanneer het coronavirus eenmaal getemd is, zullen wakker worden in een nieuwe wereld.

Een wereld waarin een goede score op de thermometer misschien wel belangrijker wordt dan een lidkaart, een identiteitskaart of een dikke portefeuille. Maar misschien ook een wereld waarin mensen het plezier van het bloot hebben ontdekt. Want laat ons eerlijk zijn, vele duizenden mensen hebben vandaag hun kantoor thuis opgesteld. Hoeveel van hen zullen nog een pak dragen? Tijdens hoeveel Skype sessies zullen de deelnemers een hemd en strik dragen, maar verder bijzonder weinig? Hoeveel mensen zullen in pyjama werken? Of minder?

Jij werkt thuis vandaag en jouw partner ook. De kinderen hoeven niet aan de schoolpoort afgezet te worden. De kans dat er iemand bij jou aanbelt is bijzonder klein. De media heeft het graag over een mogelijke baby-boom of een scheidings-pandemie, wanneer dit allemaal achter de rug is.
Maar heeft iemand ooit nagedacht over de kans dat dit wel eens een heleboel nieuwe naturistische families zou kunnen tot leven roepen? Zoals we al eerder zeiden, de toekomst is bijzonder koffiedik kijken. Wat niet wil zeggen dat we moeten stoppen met dromen.
De hamvraag vandaag is vooral hoe lang dit virus ons tussen deze vier muren zal houden.

Sommige regeringen hebben het over een maand, misschien twee. Virologen schatten de periode toch iets langer in en volgens Donald Trump had het zo’n drie weken geleden al voorbij moeten zijn. Het is onmogelijk te zeggen. Iets wat ook behoorlijk wat roet in het eten gooit bij het plannen van de naturistische vakantie deze zomer.
Heeft het wel zin om een reis naar Kroatië, de Canarische Eilanden of Zuid-Frankrijk te boeken?

Willen we wel het geld uitgeven aan een dure reisverzekering? Of de rompslomp van het annuleren van vliegtuigtickets en hotelboekingen op onze nek halen?

We kijken natuurlijk allemaal wel uit naar die schotel fruit-de-mer in Frankrijk of die kan sangria in Spanje. Maar weet je, bij Athena kan je lekkere Belgische bieren krijgen en de keuken daar is zeker ook het proberen waard. De laatste weken loopt onze Facebook pagina overvol met acties om de lokale middenstand te steunen. Initiatieven waar wij zeker ook achter staan.
Misschien wordt dat wel de tendens voor het naturistisch reizen deze zomer. Laat ons gezellig lokaal gaan!

Laten we die verre reizen maar een jaartje uitstellen en eens kijken wat het naturisme in eigen land zoal te bieden heeft.

Om af te sluiten geven we je graag nog een tip. Persoonlijke vrienden van ons, Vianney en Melodie, nemen vanaf dit jaar het bestuur van Athena Helios (bij Brussel) voor hun rekening. We zijn er zeker van dat dit explosief, inventief maar vooral superlief koppel een frisse wind door de camping zal laten waaien. Daar wil je toch graag bij zijn?

TERUG NAAR BLOGPAGINA Naked Wanderings blogt voor Athena
BIO: Nick & Lins zijn het Belgische koppel achter de naturistische reisblog NakedWanderings.com . Ze trekken de wereld rond op zoek naar de leukste plekjes voor naturisten en naar het antwoord op de vraag wat naturisme nu eigenlijk is.
Elke maand schrijven zij exclusief voor Athena een Nederlandstalige blog.

Kalender

Nieuws

Ossendrecht

programma Hemelvaart Pinksteren

Een heerlijk actief weekendje weg. 2 gezellige weekends op Athena Ossendrecht met live acts, sport en veel lekkers. Hemelvaartweekend Woensdag 25 mei Food (17u tot 19u) Kleine keuken Donderdag 26...

Athena Naturisme

Athena app en digitale lidkaart

Of je nu lid bent van Athena of over een Athena abonnement beschikt, je vindt je digitale lidkaart in onze app. Beleef Athena! De app voor een geslaagde vakantie. Gebruik...