Athena Ossendrecht

Het Grenspark telt 26 nieuwe gastheren en –vrouwen!
de gastheren leren elkaar maar vooral het grenspark kennen
de gastheren leren elkaar maar vooral het grenspark kennen

Afgelopen dinsdag ontvingen Wim en Wendy, terreinbeheerders op Athena Ossendrecht, hun certificaat. Vanaf nu mogen zij zich officieel gastheer en -vrouw van het Grenspark noemen.
Cursus
De afgelopen maanden organiseerde het Grenspark in samenwerking met IVN Natuureducatie een nieuwe cursus “Gastheer van het Grenspark”. De laatste keer gebeurde dat in 2011 en toen deden 13 ondernemingen. Nu was de cursus binnen een week volzet met maar liefst 26 deelnemers afkomstig van 19 recreatieondernemingen. De verdeling Nederlands/Vlaamse deelnemers was daarbij 50/50 en daarmee ook letterlijk een grensoverschrijdende kennismaking. In 4 dagdelen hebben de deelnemers, behalve elkaar, ook en vooral het Grenspark leren kennen, in alle ins en outs: over het ontstaan van het gebied, de natuur, de cultuurhistorie en de recreatiemogelijkheden.

Dinsdag 20 maart hebben alle deelnemers hun certificaat ontvangen uit handen van de vice voorzitter van het Grenspark dhr. Lukas Jacobs en schepen van toerisme Kalmthout mw. Sandra Hoppenbrouwers. Weldra ontvangen ze ook het gevelbordje ‘Gastheer van het Grenspark’ dat ze trots aan de gevel van hun zaak mogen bevestigen!

Doel
Doel van deze cursus was om recreatieondernemers beter te betrekken bij het gebied en ze ambassadeur van het gebied te maken zodat de opgedane kennis gedeeld kan worden met hun gasten en bezoekers.

Netwerk
Het netwerk van gastheren van het Grenspark telt nu zo’n 27 ondernemingen. Deze gastheren kunnen de bezoekers en ook de bewoners van het gebied van alles vertellen over de natuurgebieden, cultuurhistorie, streekproducten en de mogelijkheden van natuurrecreatie. Met deze kennis en ervaring verrassen zij de bezoekers met interessante weetjes en te bezoeken plekken. Bovendien zorgde de cursus ervoor dat de ondernemers elkaar nu beter kennen en elkaar ook weten te vinden.

Arrangementen
Een vast onderdeel van de cursus is het nadenken over gezamenlijke arrangementen, om zodoende het Grenspark nog aantrekkelijker en beleefbaarder te maken. Het borrelt van nieuwe ideeën bij de kandidaten.

Partners
IVN Natuureducatie organiseerde de cursus ‘Gastheerschap van het Grenspark’ namens en met Grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide in samenwerking met de diverse partners in het gebied.

De nieuwe Gastheren van het Grenspark zijn:
Vanuit Woensdrecht: B&B Ouwerveldezicht, Athena Naturisme, Kampeerboerderij De Boskeelen, Hotel/Restaurant De Volksabdij, Boerderijcamping De Meet, Camping B&B en geitenboerderij Costa Kabrita, Schoonheidssalon Lia van der Poel, Fun4Family Fietsverhuur, Recreatiecentrum Hazeduinen.

Vanuit Kalmthout; B&B Silencio, Vakantiehuis De Zandloper, Vakantiehuis De Greefshoeve, De Piknikfabrik en Bosbar, Hotel Jerom, B&B van Osselaer.

Vanuit Essen: B&B Quarantaine, Taverne en Tennis T&T, Theetuin Het seizoen en Natuurvriendenhuis De Berk.

Allemaal enthousiaste ondernemers die met plezier het Grenspark-verhaal aan hun klanten kunnen en zullen doorvertellen.

Wandelen en fietsen in het Grenspark (in de buurt)

Kalender

Nieuws

Ossendrecht

Het hele jaar genieten op Athena?

3 Caravans te koop op Athena Ossendrecht. Een jaarplaats op Athena Ossendrecht is vooral genieten van een eigen stek en de vrijheid om er elk weekend of tijdens de  vakantie…

Ossendrecht

Nick en Lins op bezoek

Tijdens het werkweekend van oktober verblijven Nick en Lins, het vlaams koppel dat naakt de wereld rondreist op Athena te Ossendrecht. Zij zullen een vergadering bijwonen op Athena Helios, verblijven in…