Athena Ossendrecht

Nieuw aangebrachte bewegwijzering
Wandelen in de buurt van Athena
vertrek vanop Athena, bewegwijzering aan groene poort
bos- en heidegebied rondom Athena, ideaal wandelgebied
bos- en heidegebied rondom Athena, ideaal wandelgebied
bos- en heidegebied rondom Athena, ideaal wandelgebied
Eind augustus begin september bloeit de heideNieuwe wandelingen in het grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide met vertrek vanop Athena.

In augustus 2016 werden er bewegwijzeringen geplaatst voor nieuwe wandelingen in het grenspark.

Een nieuw verbindingspad vertrekt vanop Athena. Na een paar honderd meter sluit je aan op de nieuwe wandeling Eekhoorn, die je kan combineren met wandeling Specht en Gloriëtte.

Voor de sportievelingen werden er verbindingspaden aangelegd die toegang bieden tot alle wandelingen in het grenspark.
Wij wensen je veel wandelplezier!
Nieuwe wandelkaart is te verkrijgen aan de receptie aan 2€.

Gerelateerde berichten: Wandelen in het grenspark De Zoom Kalmthoutse Heide
Externe link: Wandelkaart Grenspark
artikel: Grenspark De Zoom Kalmthoutse HeideNieuwe wandelpaden in de StoppelbergenGrensoverschrijdend wandelen tussen Berendrecht en Stabroek

Er zijn 2 nieuwe wandelpaden in het Grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide aangelegd. Het gebied tussen Berendrecht en Stabroek is sinds 2012 onderdeel van het Grenspark, het was steeds al opengesteld voor recreanten, maar nu lopen er ook 2 aangeduide wandelpaden doorheen. In samenwerking met de gemeente Woensdrecht, terreinbeheerders Staatsbosbeheer en Natuurpunt en de lokale horeca De Leeuw van Vlaanderen, legde het Grenspark deze routes aan.

Wandelroute Eekhoorn is 7,8 km lang en loopt doorheen het bos van de Stoppelbergen. Oud en jong bos, open plekken en vooral de glooiende duinen en het hoogteverschil maken het een erg leuke wandeling.

Wandelroute Specht is 4.3 km en doet ook de Ruige Heide aan, een stuifzandrelict aan de rand van het bos. Deze wandelpaden kruisen de grens en maken het mogelijk om verbindingen te maken met andere wandelroutes.

Zo kan je naar het Moretusbos en het Ravenhof wandelen, het landgoed en het kasteel zijn aangelegd als een geheel, maar de landsgrens loopt er ondertussen midden door. Ondertussen zijn ze allebei als monument erkend, zeker de moeite om eens te gaan bezoeken.

Kalender

Nieuws

Ossendrecht

Athena Ossendrecht nieuws: corona update

Zoals jullie waarschijnlijk al gehoord hebben heeft de Nederlandse overheid een gedeeltelijke lockdown ingelast om het aantal corona besmettingen terug te dringen. Er wordt vooral ingegrepen waar het risico op...