Athena Ossendrecht

Robert Lambrechts op de plek waar Athena zich nu bevindt
Het volleybalveld, één van de eerste realisaties
Het tweede jaar werd al met de bouw van het zwembad begonnen

In 1955 zag een nieuwe naturistenvereniging het levenslicht. Vier families stichten “Athena”. Er werd veel over naturisme gefilosofeerd maar al vlug bleek dat een naturistenvereniging zonder terrein niet echt de oplossing was. Dus op zoek en vermits het een Antwerpse vereniging was, eerst in de regio Antwerpen.

Jaren gingen er overheen om een betaalbaar stuk grond te vinden. Tot plots er de mogelijkheid was om een terrein van 6 ha aan te kopen in de bossen van Ossendrecht.

Robert en Irène schrokken er destijds niet voor terug om hun huis te verkopen om het flinke stuk grond aan te kopen zodat de vereniging Athena van dit terrein gebruik kon maken. Dit was 60 jaar geleden, op 25 april 1958.

Athena ontplooide zich al snel tot een bijzonder bloeiende club en vanaf het eerste jaar was het een groot succes.


Lees het volledige artikel in ons volgende magazineUITNODIGING OFFICIËLE VIERING
1 september 14u30


Wij nodigen graag al onze leden en gasten uit op de officiële viering van het 60-jarig bestaan van Athena te Ossendrecht.

Vanaf 14u30 bent u van harte welkom. Omstreeks 15u worden enkele korte toespraken gehouden door Steven Adriaansen, de burgemeester van Woensdrecht (waarvan Ossendrecht een deelgemeente is), door Paul Lambrechts, voorzitter van Athena en door de afgevaardigden van de Belgische en de Nederlandse Naturisten Federaties.

Daarna volgt een presentatie van “60 jaar Athena Ossendrecht”, een receptie en een rondleiding op ons terrein om rond 17u het officiële gedeelte af te sluiten.

De toegang tot Athena (Ossendrecht) is op 1 september gratis.

Tot dan!

Route

Kalender

Nieuws

Ossendrecht

Virtuele Open Dag gemist?

Op de jaarlijkse Open Dag, dit jaar gepland was op 7 juni, zetten de naturistische vakantieparken en campings in Nederland hun deuren open. Dit stelt de niet-naturist in staat om...

Ossendrecht

Nederlandse gasten nu al welkom!

Gasten nu al, onder bepaalde voorwaarden, welkom! In deze onzekere tijden ziet het er naar uit dat verre reizen deze zomer waarschijnlijk niet mogelijk  zijn, dus laat ons gezellig “lokaal...