Athena Ossendrecht

Robert Lambrechts op de plek waar Athena zich nu bevindt
Het volleybalveld, één van de eerste realisaties
Het tweede jaar werd al met de bouw van het zwembad begonnen

In 1955 zag een nieuwe naturistenvereniging het levenslicht. Vier families stichten “Athena”. Er werd veel over naturisme gefilosofeerd maar al vlug bleek dat een naturistenvereniging zonder terrein niet echt de oplossing was. Dus op zoek en vermits het een Antwerpse vereniging was, eerst in de regio Antwerpen.

Jaren gingen er overheen om een betaalbaar stuk grond te vinden. Tot plots er de mogelijkheid was om een terrein van 6 ha aan te kopen in de bossen van Ossendrecht.

Robert en Irène schrokken er destijds niet voor terug om hun huis te verkopen om het flinke stuk grond aan te kopen zodat de vereniging Athena van dit terrein gebruik kon maken. Dit was 60 jaar geleden, op 25 april 1958.

Athena ontplooide zich al snel tot een bijzonder bloeiende club en vanaf het eerste jaar was het een groot succes.


Lees het volledige artikel in ons volgende magazineUITNODIGING OFFICIËLE VIERING
1 september 14u30


Wij nodigen graag al onze leden en gasten uit op de officiële viering van het 60-jarig bestaan van Athena te Ossendrecht.

Vanaf 14u30 bent u van harte welkom. Omstreeks 15u worden enkele korte toespraken gehouden door Steven Adriaansen, de burgemeester van Woensdrecht (waarvan Ossendrecht een deelgemeente is), door Paul Lambrechts, voorzitter van Athena en door de afgevaardigden van de Belgische en de Nederlandse Naturisten Federaties.

Daarna volgt een presentatie van “60 jaar Athena Ossendrecht”, een receptie en een rondleiding op ons terrein om rond 17u het officiële gedeelte af te sluiten.

De toegang tot Athena (Ossendrecht) is op 1 september gratis.

Tot dan!

Route

Kalender

Nieuws

Ossendrecht

Ontdek snel uw buitenkans!

Wij vernieuwen onze verhuurmodellen op Athena te Ossendrecht. De huidige huuraccommodaties kan je nu dus aan uitzonderlijke voorwaarden aankopen. Buitenkans! Altijd al gedroomd van een comfortabel 2e verblijf dicht bij...

Ossendrecht

Werkweekends Ossendrecht najaar

De data voor de werkweekends op Athena te Ossendrecht zijn bekend. Een groot deel van de werken op Athena worden door vrijwilligers tijdens de werkweekends verricht. Daarom zijn wij steeds...