Athena Ossendrecht

schitterende natuur
struikhei (Stoppelbergen)
Kaart met duidelijk bewegwijzerde routes in het park
wandeling "mier"Tijdens het zomerseizoen valt er in het Grenspark heel wat te zien en te doen.


Bloeiende dophei, glinsterende zonnedauw, wit wuivend veenpluis: een festijn van zachte kleuren onder een blauwe hemel. In dit biotoop fladderen vlinders als groentje en heideblauwtje vrolijk rond. In de vennen zitten groene kikkers luid te kwaken. Libellen achtervolgen elkaar en hoog in de lucht tracht de boomvalk hen te pakken te krijgen.De dophei staat sinds eind mei in bloei. Met haar zachtroze urntjes pronkt ze tussen witte en bruine snavelbies.Vanaf half juli kleurt de struikhei stilaan paars. De purperen hei is op haar mooist vanaf half augustus tot half september. De nectar van de bloeiende struikhei lokt niet enkel bijen en hommels, maar ook vele andere insectensoorten.


Schapen en runderen zijn terug in het terrein; zij houden het gras in toom en zorgen ervoor dat de heide haar open karakter behoudt.

Vergeet zeker de activiteitenagenda niet! Ook deze zomer is er een mooi aanbod van excursies en cursussen.


externe link:


Nieuw in het grenspark: Laat je onderweg verrassen en bestel een smakelijke picknick van de piknikfabrik.

Kalender

Nieuws

Ossendrecht

Heb jij je dichtbij vakantie al geboekt?

Aan de Nederlands-Belgische grens, niet ver van Antwerpen vind je één van de prachtigste naturistenparken. Athena, 14 hectare groot, is zeer rustig gelegen in een heuvelachtige en bosrijke omgeving van...